(©MN Press)
(©MN Press)

Dušan Mandić neće igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu!

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.06.23. | 16:08

Otkrio predsednik Stručnog saveta Jugoslav Vasović...

Prošao je Dušan Mandić kroz najteži period u karijeri, izbačen je iz ekipe Novog Beograda, mesecima nije bio u konkurenciji za sastav i prelomio: neće igrati za Srbiju ovoga leta!

Selektor Uroš Stevanović ostao je bez najboljeg igrača, dvostrukog olimpijskog šampiona za Svetsko prvenstvo, Svetski kup i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Teži udarac srpsku reprezentaciju nije mogao da zadesi.

Izabrane vesti

Da levoruki bombarder neće biti u sastavu potvrdio je Jugoslav Vasović, predsednik Stručnog saveta u podkastu Pod kapicom.

„Tačno je, Mandić nije na pripremama i na sopstveni zahtev oslobođen je svih akcija ovog leta“, potvrdio nam je Jugoslav Vasović i dodao:

„Mandić je još ranije napisao pismo u kojem kaže, da posle svega što se događalo, nije ni fizički ni psihički spreman za napore koje traže takmičenja u Istanbulu, Los Anđelesu i Fukuoki. Dodao je da je spreman da se posle toga stavi na raspolaganje selektoru za sve što nas čeka u narednoj godini. Prihvatili smo i idemo dalje“.

Dušan Mandić neće stati pod srpsku zastavu ovoga leta, neće povesti ekipu u Fukuoki ka prvoj medalji nakon smene generacije. O tome je pismom obavestio Vaterpolo savez Srbije i posvetio se rešavanju klupskog pitanja. U međuvremenu je promenio sredinu i potpisao za Ferencvaroš, a okidač je bilo izbacivanje iz tima.

No, niz katastropfalnih poteza proleća 2023. godine nije počeo sa odstranjivanjem jednog od najboljih – ako ne i najboljeg – levorukih šutera sveta.

Prvi u nizu potresa bio je vezan za Nikolu Jakšića, novog kapitena reprezentacije Srbije. Proletos je dobio zabranu Novog Beograda da se priključi državnom timu, da bi nakon toga usledio „slučaj Dušan Mandić“. I tu nije kraj, pošto je srpski šampion pre nekoliko dana poručio i centralnom beku da može da napusti klub – otišli su i Strahinja i Viktor Rašović – ali samo ukoliko neko za njega izdvoji 150.000 evra. U suprotnom – čamiće na tribinama do isteka ugovora.

U srpskom vaterpolu nema mira, potresi se nižu iz dana u dan, a oni ništa dobro neće doneti reprezentaciji.

Nagradno pitanje posle svega glasi: kako bilo šta očekivati od državnog tima, kada je voda u domaćim bazenima kontaminirana?


tagovi

vaterpolo reprezentacija SrbijeDušan Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara